Kurs gotowania – zapytanie cenowe

Kurs gotowania – zapytanie cenowe

Gdańska Fundacja Innowacji Społecznej zaprasza do złożenia oferty cenowej na przeprowadzenie kursu gotowania na poziomie podstawowym oraz zaawansowanym dla 15 uczestników projektu ” Drabina sukcesu” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Przedmiotem zamówienia jest: przeprowadzenie kursu gotowania na poziomie podstawowym i zaawansowanym w następującym wymiarze:

I. KURS GOTOWANIA NA POZIOMIE PODSTAWOWYM

Okres realizacji: w okresie od grudnia 2014 do marca 2015

Liczba uczestników – 15 osób ze stopniem niepełnosprawności – Trzy 5-osobowe grupy

Liczba godzin kursu – 384 godziny  – 128 godzin kursu/ na grupę

Zakres kursu:

– Obróbki wstępne surowców,

– Techniki sporządzania zakąsek ciepłych,

– Techniki sporządzania zakąsek zimnych,

– Techniki sporządzania zup,

– Techniki sporządzania  dań głównych z drobiu i ryb,

– Techniki sporządzania mięs,

– Techniki sporządzania sałatek i surówek,

– Nauka i sposoby grillowania

Miejsce realizacji kursu – Pomorska Akademia Gotowania we Wrzeszczu

 

II. KURS GOTOWANIA NA POZIOMIE ZAAWANSOWANYM

Okres realizacji: w okresie od kwietnia do czerwca 2015

Liczba uczestników – 5 osób ze stopniem niepełnosprawności

Liczba godzin kursu – 96 godzin 

Zakres kursu:

– Techniki sporządzania potraw,

– Techniki rozdrabniania oraz krojenia warzyw i owoców,

– Techniki rozdrabniania oraz krojenia ryb,

– Techniki rozdrabniania oraz krojenia mięs;

– Techniki sporządzania i aranżacji zakąsek zimnych i ciepłych,

– Techniki sporządzania i aranżacji zup (buliony, kremy, chłodniki itp.),

– Techniki sporządzania i aranżacji dań głównych z drobiu, ryb, mięsa (soute, panier owane, pieczone, duszone, w cieście);

– Techniki sporządzania i aranżacji dań głównych z warzyw (pieczenie, duszenie,

gotowanie, sałatki);

– Techniki sporządzania i aranżacji deserów zimnych i ciepłych(ciasta, musy itp.),

– Nauka i sposoby grillowania (marynaty, techniki BBQ, obróbka termiczna, mięsa i warzywa).

Miejsce realizacji kursu – Pomorska Akademia Gotowania we Wrzeszczu

 

W zakres zamówienia wchodzić będzie:

1. dostosowanie programu kursu do możliwości psychofizycznych uczestników kursu oraz jego realizacja,

2. przygotowanie materiałów szkoleniowych dla uczestników kursu,

3. comiesięczne raportowanie stanu realizacji kursu.

Termin realizacji zamówienia: 01 grudzień 2014 – 30 czerwiec 2015

Wymagania wobec Wykonawcy: doświadczenie w prowadzeniu kursu gotowania dla młodzieży, w tym w szczególności dla osób posiadających stopień niepełnosprawności, udokumentowane w cv.

Ofertę cenową na wzorze stanowiącym załącznik do zapytania wraz z załącznikiem w postaci cv należy złożyć osobiście w biurze projektu przy ul. Gościnnej 14 w Gdańsku, drogą pocztową lub drogą mailową na adres mailowy m.gojlo-kaligowska@gfis.pl  w nieprzekraczalnym terminie do dnia 21 listopada 2014 r.

 

Wzór oferty – wzor-oferty-1

 

logotyp nowy

 

Dodaj komentarz