Gdańska Fundacja Innowacji Społecznej zaprasza do złożenia oferty cenowej na przeprowadzenie kursu gotowania na poziomie podstawowym oraz zaawansowanym dla 15 uczestników projektu ” Drabina sukcesu” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Przedmiotem zamówienia jest: przeprowadzenie kursu gotowania na poziomie podstawowym i zaawansowanym w następującym wymiarze:
I. KURS GOTOWANIA NA POZIOMIE PODSTAWOWYM
Okres realizacji: w okresie od grudnia 2014 do marca 2015
Liczba uczestników – 15 osób ze stopniem niepełnosprawności – Trzy 5-osobowe grupy
Liczba godzin kursu – 384 godziny – 128 godzin kursu/ na grupę
Zakres kursu:
– Obróbki wstępne surowców,
– Techniki sporządzania zakąsek ciepłych,
– Techniki sporządzania zakąsek zimnych,
– Techniki sporządzania zup,
– Techniki sporządzania dań głównych z drobiu i ryb,
– Techniki sporządzania mięs,
– Techniki sporządzania sałatek i surówek,
– Nauka i sposoby grillowania
Miejsce realizacji kursu – Pomorska Akademia Gotowania we Wrzeszczu
II. KURS GOTOWANIA NA POZIOMIE ZAAWANSOWANYM
Okres realizacji: w okresie od kwietnia do czerwca 2015
Liczba uczestników – 5 osób ze stopniem niepełnosprawności
Liczba godzin kursu – 96 godzin
Zakres kursu:
– Techniki sporządzania potraw,
– Techniki rozdrabniania oraz krojenia warzyw i owoców,
– Techniki rozdrabniania oraz krojenia ryb,
– Techniki rozdrabniania oraz krojenia mięs;
– Techniki sporządzania i aranżacji zakąsek zimnych i ciepłych,
– Techniki sporządzania i aranżacji zup (buliony, kremy, chłodniki itp.),
– Techniki sporządzania i aranżacji dań głównych z drobiu, ryb, mięsa (soute, panier owane, pieczone, duszone, w cieście);
– Techniki sporządzania i aranżacji dań głównych z warzyw (pieczenie, duszenie,
gotowanie, sałatki);
– Techniki sporządzania i aranżacji deserów zimnych i ciepłych(ciasta, musy itp.),
– Nauka i sposoby grillowania (marynaty, techniki BBQ, obróbka termiczna, mięsa i warzywa).
Miejsce realizacji kursu – Pomorska Akademia Gotowania we Wrzeszczu
W zakres zamówienia wchodzić będzie:
1. dostosowanie programu kursu do możliwości psychofizycznych uczestników kursu oraz jego realizacja,
2. przygotowanie materiałów szkoleniowych dla uczestników kursu,
3. comiesięczne raportowanie stanu realizacji kursu.
Termin realizacji zamówienia: 01 grudzień 2014 – 30 czerwiec 2015
Wymagania wobec Wykonawcy: doświadczenie w prowadzeniu kursu gotowania dla młodzieży, w tym w szczególności dla osób posiadających stopień niepełnosprawności, udokumentowane w cv.
Ofertę cenową na wzorze stanowiącym załącznik do zapytania wraz z załącznikiem w postaci cv należy złożyć osobiście w biurze projektu przy ul. Gościnnej 14 w Gdańsku, drogą pocztową lub drogą mailową na adres mailowy m.gojlo-kaligowska@gfis.pl w nieprzekraczalnym terminie do dnia 21 listopada 2014 r.
Wzór oferty – wzor-oferty-1